dijous, 12 d’agost del 2010

"Tito Puente i s'es timbales", el Tastanós

Via oberta sense expansions a la Nou de Berguedà, a Tastanós. Quan es va escalar aquest itinerari a l'agulla dreta de Picamill, al 2007, ja s'en havia obert un a les plaques de més a la dreta, informació descoberta més endavant. L'Amadeu Pagès i en Ricard Darder ja hi havien escalat, evitant el primer sostre per unes plaques de més a la dreta.


ORIENTACIÓ: OEST.

ACCÉS:

5' a peu. Agafar la pista de Sant Romà de la Clusa que surt de dintre el poble de Vilada, i un cop passem el cartell de la casa de Comelles, a escassos 100 metres surt una pista a l'esquerra que ens portarà fins la collada de Picamill. Accés molt ràpid i evident, però mola 4x4.

ATAC: Comença al punt més baix de l'agullot, superant un sostre fissurat per a la seva esquerra, V+ i aconseguir la primera reunió (1pitó) després de superar una placa fina 6a+ amb dos pitons, R penjada. El segon llarg comença anant a la dreta 8 metres fins a un pont de roca 6a, on tirem recta amunt sempre amb bona roca, fins a superar l'últim tram de fissura 6a, R a l'arbust. Dos llargs molt bons. El tercer llarg, ja menys vertical, supera un sostret i va resseguint l'esperó ja més ajagut, V bona roca. El quart llarg es l'únic punt on la roca no acompanya tant, però és III.


MATERIAL: Ens caldran els microfriends, friends fins 2 o 3 i algun fissurer. Pot anar bé algun tricam. Doble corda. Els pitons d'obertura estan posats, però un parell de plans per si de cas...


En general via accessible de grau però que caldrà dominar bé l'autoprotecció en un boníssim terreny montserratí! A vegades, es publica perquè es repeteixi una via, d'altres perquè senzillament un indret es conservi amb un esperit respectuós.


A l'atractiva veïna de l'esquerra, de menys alçada, hi ha un projecte inacabat, aquest amb dues anelles a les reunions. 60 metres. L1 6a+ L2 6b+.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada