dimecres, 21 de març del 2012

"Taladru pel quadru", Busa

Nova via situada a la muralla sud de Busa, a l'extrem esquerra.
100 metres d'evidents fissures, a través de les quals es pretenia obrir una via de lliure i sense foradar.

Aproximar pista amunt resseguint el cingle, fins a on surt l'antiga pista a mà dreta, seguir-la i pujar una mica abans de les vies "Costo de agosto" o la veïna "Regne del camalot".
A uns 20 metres a l'esquerra de la via "dels maquis", grimpar fins a les últimes alzines. La via s'enfila per la fissura ample.

Es pretenia i es va intentar fins que la nostre motivació i la qualitat de la roca no donava per més.
És un indret espectacular, però els que hi han escalat alguna vegada sabran que la roca varia constantment i que l'escalada no sempre és agradable...
Així que vam decidir anar fent amb escalada combinada fins a R2 on es va quedar el projecte abandonat durant més de un any.

La mandra que feia reempendre l'escalada i sobretot repetir el llarg ferregós d'artificial ens va fer oblidar-nos'en durant massa temps. Segurament si haguéssim fixat cordes tot hauria sigut diferent, el cas és que vam accedir fins a R2 des de dalt i ens vam adonar que aquella fissura de sortida no era tant dolenta. Un cop escalada creiem que és un dels millors llarg d'aquestes contrades, per qualitat de la roca i moviments i escalat íntegrament en autoprotecció i sense falta de claus.
Fan falta molts catxarros per escalar-lo (segur que els forts passen amb menys), però el que està clar és que la recompensa ha estat gran.

Pel que fa als graus, està tot tal qual es va obrir. (evident). Intentant  alliberar fins que ens vam adonar que L2 no tenia cap sentit.
Creiem que és difícil d'escalar en lliure sobretot per la qualitat de les peces en un tram, i en un altre perquè la roca senzillament és fang tirant a bo.

Dir que L3 si que es va obrir en lliure però es podria escalar en artificial sens clavar, segurament amb un A2/V o alguna cosa així...
  
...llastima que un llarg tant bo estigui tant amunt... 


3 comentaris:

 1. Collons si que aneu forts!! Ara si que m'hauré d'entrenar bé que aquest nivell ja se m'escapa. Només una coseta, a les reunions que tal?

  Salut i enhorabona.

  Parce.

  ResponElimina
 2. Bones Lluís,
  ha sigut tot un repte acabar-ho, i ho hem fet bonament com hem pogut...
  Cert que s'han de montar, però no té massa complicació.
  A R1 (que és opcional), potser és la més justa tot i que hi ha una V gran i passamà per accedir-hi, i es clava un universal sense problema...
  R2 ens acollonia més per despitonar, pendular... sense problema una P i una U molt guais.
  i apartir d'aquí camalots fins a la fi!!!
  Cal dir també que a l'esquerra hi ha alguna novetat. Potser els creadors esperen que caigui una ressenya del cel? o arreglar-la encara més? JA JA JA!!!!!!!
  però no sé, la part que he escalat de una és prou bonica.

  ResponElimina
 3. ...afegir que vem utilitzar un joc de ganxos, un tricam rosa i unes falquetes per L2!

  chuek

  ResponElimina