dilluns, 15 d’agost del 2011

"Mixte de Pagès", Pedraforca

Nova via a la cara nord del Pedraforca, concretament al Cabirols Inferior, es tracta de "Mixte de Pagès" MD, 6a+ 290m


Via desequipada però sempre evident, un pitó a R3 i un altre a L5 on es va trobar un intent antic desconegut que arribava de la canal esquerra (pitó moscata).


Aventurera i amb llargs guapos, especialment L2 i L5. La roca és bona als trams difícils i verticals... en d'altres trams de III o alguna arribada a R fàcil és la típica d' aquesta muralla. Per escaladors tot terreny.

En general és una via poc mantinguda, la majoria de reunions en bones repisses, i els llargs viatgen per fissures i diedres.

Un cop feta la grimpada de II i III pel bosc i situats a la repisa, començar davant el gran pi que ocupa un coll petit.

L1 escalar directe a la canal per les fissures, III. Un cop es posa vertical i escalem els 8 metres inicials (IV+) deixem la canal i anem direcció un pi petit a mà dreta. Escalem per terreny vertical i evident fins a una bona repisa V.

L2 sempre recte, fissura petita visible des de la R, sembla més difícil del que és. Escalar-la recte 6a+, roca molt bona i peces a caldo, van bé microfriends i tascons petits (del 2 al 6) un cop a la repisa superar la placa facil (IV+) i montar a peu de diedre.

L3 evident diedre, caldran peces grosses, tenir en compte que tot i ser un diedre descomunal el vam escalar per la paret dreta amb roca més bona, i usant la fissura únicament per protegir, de C0,75 a C4.

L4 poc evident, cal guanyar el pilar per on és més dret i bo de roca, III+ i un cop al cim, creuar la canal i escalar la línia del mig, fissura, xemeneia i diedre. Vam escollir la xemeneia per a poder sortir pel llarg guapo de dalt... el gran diedre dret és molt ben parit però demanarà més temps... R al pi, i un pitó antic al llarg segurament d'una escalada a la canal evident de l'esquerra.

L5 deixem a l'esquerra una xemeneia negre per on continua aquesta possible via antiga i escalem el diedre vertical de la dreta, un pitó 6a. Llarg guapo, cal anar en compte amb alguna roca en un tram del mig tot i que en general és bona, es va sanejar molt. Fissures i fissuretes ens porten a una R de friends a la repisa.

L6 d'aquí guanyar el cim superant el gran boc per darrera II i amb una petita grimpada el mateix cim del cabirol inferior, molt poc transitat.2 comentaris:

  1. Merci Cesar per la difussió. Creiem que l'entrada coincideix uns 10 m. amb la via SAME que segueix per la gran canal -diedre. I a la part alta un llarg de la Auqué -Muñoz que ve de la canal de la dreta (II al llibre)... tot i així les ressenyes diverses d'aquestes dues vies són poc clares i comfusses entre elles. Agrairïem qualsevol aclariment.
    a. chuek

    ResponElimina
  2. "Impala" és el nom sorgit durant un intent de repetició a la "mixte de pagès", a càrrec de l'Armand i el Toni. Una copia "barata" del croquis original els va comfondre a l'entrada. La topo d'aquesta via està al refu esperant la segona. I la gran cova tètrica l'excusa per passar una bona estona

    ResponElimina