dilluns, 13 de desembre del 2010

Cingle de Cal Pigot, noves vies

Us fem arribar informació d'algunes vies obertes darrerament en el pany esquerra de la paret.

Vies desequipades. La Torà té les reunions muntades i tirades netes, a la resta trobarem com a molt un pitó per via. Sobre una roca molt bona i purosa en general, de bona protecció quasi sempre.

"Atemptat a l'autoritat". Jordi Castellà, Noel Alonso i Adrià Chueca. Octubre 2010 Situar-se a l'esquerra del tot de la línia blava desplomada i superar-la pel punt més dèbil (V+), després d'una seria de plaques més fàcils, muntar reunió a la repisa sota els desploms. Superem el desplom pel petit diedre(6a) on trobarem un pitó,i seguir recta amunt cap a un segon sostre fissurat (6a atlètic). Un cop a la feixa, continuar per l'esperó vertical de bona presa (V+) i arribar a una sabina. L'últim llarg de roca més aleatòria és d'escàs interès (v-).

"Desordres públics". Gemma Majó, ArçPuig, Guillem Reyes i Arnau Garreta. Novembre 2010. S'atreveix amb el pany més vertical i guapo en el segon llarg. El supera àgilment, entrant per la via anterior i desviant-se a la dreta després del pitó,per un mur de roca molt bona i curiosa. (6a+)Un cop a la repisa segueix la línia més evident, començant cap a la dreta (tac de fusta) i després cap a l'esquerra.

"Per molts anys". Guillem Reyes, Gemma Majó i Adrià Chueca. Novembre del 2010 Exposada en algun punt. Ataca la línia de desploms per l'extrem dret, superant la vistosa xemeneia sorrosa, i continua per l'esperó (IV) de roca bona. Reunió en una petita repisa. El segon llarg comença a l'esquerra pel diedre i ataca la placa vertical (6a) de roca molt bona però amb un tram no protegible en el segon terç, afortunadament cada cop trobem més bona presa i el terreny es torna ben protegible sobre empotradors petits, microfriends mitjans i algún merlet. El quart llarg surt uns metres a l'esquerra per agafar un esperó gris fins a un boix, aquí travessa la placa cap a l'esquerra per continuar per un diedre curt i bonic (V) amb un pitó i cordinet visible des de la reunió. Llarg de sortida comú amb la via nº1.


- Blanc "Desordres Públics",
- Taronja "Atemptat a l'Autoritat"
- Groc "Per molts anys"
- Vermell "La Torà"


Segon llarg de l'atemptat a l'autoritat

1 comentari:

  1. a causa d'un desprendiment a la xemeneia sorrosa i buida del primer llarg de la "per molts anys", aquest ha deseperagut per complet... caldrà esperar que s'animi algú a obrir de nou l'entrada!

    ResponElimina