dimarts, 27 d’octubre del 2015

Vies a Malanyeu


Totes són d'estil tradicional, fàcils d'autoassegurar, molt equipades amb ponts de roca, i de V+ com a màxim.
La "Maria" va durant un curt tram per sobre els parabolts de la "Recipiente" però utilitzant els ponts de roca (és una opció del joc).
A la via de l'"Amo", els V+ són V.
A "l'Astoret" hi ha més ponts de roca i pitons que els marcats.
*La panoràmica no està actualitzada.



 
 
 
 
 

 




 
 


 
 
 


dilluns, 19 d’octubre del 2015

"Roc de la Qüestió", St. Jaume de Frontanyà

 
 
ROCA: Conglomerat de còdol mitjà-gran bastant dur.

ESCALADA: Sector d'autoprotecció sobre fissures i encastaments de totes mides. Alguna reunió instal·lada en arbres per muntar corda per dalt si es vol.

Escalada en desplom majoritàriament, i on és recomanable portar guants o esparadrap i camisa llarga...
Entre 15 i 20 metres d'alçada.

MATERIAL: Friends fins al #4 mínim i fissurers

ACCÉS: santuari dels oms-mas les Lloberes-direcció faig i branca (mapa alpina). Un cop passat el mas, a uns 2 km passarem uns abeuradors que recullen l'aigua... just després a mà dreta, localitzarem una gran fita. Pujar bosc amunt 10', el sector és visible a sobre la pista en algun punt.

ORIENTACIÓ:  Sud,  1400 m d'alçada
 
 
 
 
 
 
 




 

dijous, 15 d’octubre del 2015

"Arnau - Oleguer", Solana de Queralt (Berga)

 Via "Arnau-Oleguer", 200 m V+


Accés:

Mateix accés que anar a la zona d'escalada esportiva de La Vinya, però en arribar al final de la tartera en comptes d anar a la dreta que et porta a les vies esportives, s'ha d'anar a l' esquerra i endinsar-se al bosc fins a peu de paret on comença la via Oleguer-Arnau.

Baixada:
La via arriba a la rampa dels parapents de Queralt, i un cop allà pujar pel camí de la rampa fins al camí que dóna la volta a la muntanya de Queralt, anar direcció el Santuari i baixar per la drecera de Queralt fins a la casa Fumanya i allà agafar el camí de la Font Calenta que et portarà fins al punt de partida a la zona de La Vinya.









diumenge, 11 d’octubre del 2015

Vies noves a Malanyeu





 
 
 

dilluns, 5 d’octubre del 2015

"Sildàvia", Font Calenta (Berga)

Via Sildàvia a la Font Calenta a la zona de Berga.

L'accés per arribar a peu de via deixant el cotxe a la carretera (Berga - St. Llorenç de Morunys)  però es pot arribar amb el cotxe gairabé fins el neixament de la Font Calent que es on comença el camí...

La baixada es fa caminant buscant la Bauma dels Senglalrs  i un cop a la Bauma, uns pocs metres de manera planera es va a buscar la Canal del Portet que ens porta a la Font Caenta, inici del camí.