dimarts, 27 de juliol del 2010

"Diedre de l'Areny", Castell de l'Areny

Via oberta amb 2 atacs, a les roques de Castell de l'Areny. Totes les reunions amb un o dos parabolts, R1 i R2 rapelables. L1 és va obrir amb varis A0, i es va forçar posteriorment. NO calen claus, però és un llarg que pot anar bé algún "inventillo" si no anem molt valents... Es baixa caminant per la canal de la dreta, i s'aproxima còmodament des de la mateixa pista (20-30 min). Orientació sud...roca de bona qualitat,acceptuant algún tram aïllat i el bloc de L3,que es supera sense cap complicació.

via:Diedre molt evident i estètic en un "projectil" al centre de les roques de castell. 
atac:Situar-se sota dos degotalls negres i encarar el sistema de fissures inicials, fins agafar el diedre pròpiament dit, al L2.
aproximació: un cop als dipòsits d'aigua del poble, seguir la pista que puja cap al nord i aparcar a la altura del diedre (1km), ben visible des del mateix poble.
pedra: conglomerat de bona qualitat en general. Al primer llarg trobarem algún tram de roca vermella i delicada!
descens: canal oest, o baixant per la mateixa via.















dijous, 22 de juliol del 2010

"Manumissió" al Malpas de Taravil

Ja té prop d'un any però encara no estava ressenyada. Té el principi de la via "La pedra filosofal" però segueix recte, durant uns 40m. Reunió intermèdia per despenjar-se. El grau.....7b per confirmar.



dilluns, 12 de juliol del 2010

El Balcó de Santaïna



Sector d'escalada situat aprop del Malpas de Taravil, queda "casi" davant. Santaïna es el nom de la balma que passem en l'apoximació.

Actualment amb 30 vies i uns 6 projectes.La roca es conglomerat, algunes vies una mica brutes però segur que amb una mica de temps quedaran ben netes. Orientació Sud.

Per arribar hem de continuar per la pista cimentada del Malpas, fem una corba molt tancada a l'esquerra i poc després trobem un altre corba de 180º a la dreta, aquí aparquem. Creuem el filat per una "porta", creuem un rierol i continuem amb direcció Sud, sense perdre alçada. Saltem un altre filat i seguim el camí. En uns 5 minuts estem al sector. (Us podeu descarregar el track del Wikiloc).

Les vies estan ressenyades de dreta a esquerra, que es com ens les trobem al arribar. Encara no hi ha els noms, però no es difícil situar-les.

Es un sector que ha rebut molt poques visites, es d'agrair que feu les necessitats lluny del camí i dels peus de via, així com esborrar les cleques (si es que les necessiteu) per tal de mantenir-lo net.

Finalment el problema dels graus :) son orientatius, agraïm totes les aportacions que pugueu fer al respecte als comentaris.

























TRACK:

http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1021287